tisdag 14 maj 2013

Marit Björgens bästa träningstips!

Marit Björgens bästa träningstips. Inget nytt men likväl! Läs artikeln!


Marit Bjørgens 5 beste treningstips

1. Finn en aktivitet du liker. Langrenn, rulleski, sykkel, løping, spinning i sal er effektive treningsformer. Husk, det er viktig med variasjon.
2. Tren intervallBakkeløp er effektiv intervalltrening for eksempel. I løpet av en halvtimes økt kan man kjøre 10 minutter rolig løp, 15 minutter intervall der pulsen øker, før en avslutter med 10 minutter lett løp igjen.
3. Ikke glem styrketreningen. Det er veldig viktig å trene kjernemuskulaturen.
4. Finn en treningspartnerTreningen går lettere sammen med noen. Det er jo veldig moderne å møtes på kafé, men en kan jo like gjerne ta T-banen opp til marka og gå innover. Kaffen smaker deilig på Skjennungsstua, Tryvannsstua eller på noen av de andre markahyttene.
5. Gå mer i hverdagenog ta trappene der det er mulig.


Och intervalltipsen:


Marit Bjørgens tips til intervalltrening

Husk å puste og ta pauser!
1 - Ta pauser - I en intervalløkt er det viktig med pauser for å ta seg igjen etter hvert drag, sier Marit Bjørgen. Under et intervall blir muskulaturen stiv (melkesyre), og for å klare å bli kvitt store deler av melkesyren er det viktig å holde seg i gang med å gå eller småjogge.
2 - Hold deg aktiv mellom repetisjonene. - Hvis du bare står på en plass med armene på knærne, skal jeg love deg at det blir tøft å starte på et nytt drag. Når du holder deg i aktivitet i pausene, er det lettere å komme opp i god intervallpuls, og du får da bedre utbytte av økten, sier Marit. 
3 - Pust med magen.
 Når du puster godt, får du mer oksygen, som gjør at du blir seinere stiv i muskulaturen! Det er viktig å puste godt helt fra starten av økta og få inn en god rytme på å puste. 
4 - Restitusjon: 
Er veldig viktig når du trener mye for å unngå sykdom og for å få godt utbytte av øktene. Trening bryter ned kroppen, og det er viktig å fylle på med mat og mye drikke. Slik bygger kroppen seg opp igjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar