onsdag 14 september 2011

Lösa hundar....

Nyss hemkommen från en löprunda. Japp. 40 minuter. Ahhhh! Dessa hundägare som har sina enorma bestar lösa och när de löper emot en i 120 knyck (hundarna alltså) ropar husse/matte: Han är INTE farlig! För sent. Har redan skitit på mig. Typ.

Han är inte farlig. Hmpf.  Det är nog det korkaste man kan säga. Vad betyder det för en hundrädd? Nada. Jag är inte rädd för hundar men när de löper emot en och man inte ser dess ägare blir också jag lite skraj. Och hunden behöver inte vara stor. De små ettriga, ta-mig-tusingen, undrar om inte de är värst?! Läskigast är nog att möta en lös hund som sprintar emot en när man kommer med joggingvagnen. Håll hunden kopplad!

Så här står det i Karlstads kommuns allmänna lokala ordningsföreskrifter:


Hundar
18 § Hundens ägare, den som tagit emot en hund för underhåll eller nyttjande eller den som endast tillfälligt vårdar en hund är skyldig att följa bestämmelserna i 19 och 20 §§. Det som sägs i dessa paragrafer gäller inte för ledarhund för synskadad person eller för tjänstehund under tjänsteutövning.

19 §
Hundar skall hållas kopplade på offentlig plats inom detaljplanelagt område samt inom de områden där utanför, som enligt bilaga jämställs med offentlig plats.
Tikar skall under löptid hållas kopplade inom hela kommunen, dock inte inom inhägnade områden.
När en hund inte hålls kopplad skall den ha halsband på sig med ägarens namn, adress och telefonnummer.
Hundar får inte vistas på begravningsplatser. Hundar får inte badas inom för allmänheten upplåtet friluftsbad eller i anordnad
plaskdamm

20 § Inom detaljplanelagt område och inom för allmänheten upplåtet friluftsbad
skall föroreningar efter hundar omedelbart plockas upp.


Jaja.

Pysslade klart mitt dubbelarmband i dag. Kommit på att det är lite svårare att göra ett smalt armband då dessa har tendens att vilja sno sig. De breda är lite stadigare att sy.

Nu fika och plock. I vanlig ordning!

Fridens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar