måndag 14 mars 2011

Lax...

I stället för lax med citronpeppar eller lax med pestotäcke... (bland är det svårt att tänka utanför lådan).

Så lätt och så nytt ;-)





Ugnsbakad lax på spenatbädd
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Foto: Fredrik Sandin Carlsson



Kock: Nils Emil Ahlin TV-program: Nyhetsmorgon Superenkel lax med grädde och parmesanost. Den sköter sig själv i ugnen och är klar inom en halvtimme.

Antal portioner: 4
Färdigt på: 25 min

800 g färsk lax utan skinn och ben (gärna mittbiten)

200 g färsk bladspenat

150 g färsk parmesanost

3 dl vispgrädde

salt, peppar, 1 tsk smör till formen


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort stjälkarna från spenaten och skölj, låt rinna av.
2. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den.
3. Skiva eller riv parmesanosten grovt. Salta och peppra laxen.
4. Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbiten ovanpå. Lägg osten på fisken och häll grädden runt om.
5. Ställ in formen i varm ugn och baka laxen i cirka 20 minuter. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar innan den tas ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar