tisdag 15 mars 2011

Dagens rätt....

Hungrig! Sååå kul att kolla på recept.nu. Men HAR egentligen inte TID! Snart kaffe!

Flygande Jakob


Kyckling, jordnötter och bananer i en oslagbar kombination!

Pelle Johanssons flygande Jakob
Foto: Fredrik Sandin Carlson



Antal portioner: 4
Färdigt på: 30 min

Ingredienser:
3 dl Kelda mellangrädde
1 dl chilisås
1 dl jordnötter
1 st grillad kyckling
1 paket bacon
2 st banan

Namnet Flygande Jakob kommer från rättens upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakten.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar.
3. Skala och dela bananerna på längden.
4. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg bananerna ovanpå.
5. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla undertiden baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
7. Tag ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter.
8. Servera med ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar