tisdag 22 februari 2011

Nytt på menyn

Fick tips av syrran på "ny" maträtt. Inte helt fel att uppdatera menyn. Bortimella´.

Syrran steker några kycklingefiléer till. För att få lite protein. Barnen ÅT som om de inte sett mat förr. Bra betyg alltså!


Kryddig rotfruktsgryta

INGREDIENSER
Portioner: 4
Tid: 20 minuter
1 gul lök
6–8 potatisar (ca 600 g)
2 msk olivolja
1 förpackning frysta rotfrukter (550 g)
4 msk Tikka Masala kryddmix
1 burk lätt kokosmjölk (400 ml)
ev 1-2 dl vatten
2 naanbröd
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 förpackning babyspenat (80 g)

1. Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i tunna klyftor. Skölj klyftorna i kallt vatten.
2. Fräs lök och potatis i olja i en gryta ca 5 min. Tillsätt rotfrukter och kryddmix, och fräs ytterligare 5–10 min.
3. Tillsätt kokosmjölk och sjud under lock 2–3 min. Rör om och späd eventuellt med lite vatten och sjud ytterligare ca 10 minuter. Värmnaanbröden enligt anvisning på förpackningen.
4. Smaka av grytan med salt och peppar. Vänd ner spenaten. Servera grytan med varma naanbröd.

(Mattidningarna Laga Lätt & Allt om Mat)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar